Sollicitatietips en kleding

Kies je kleding bij het bedrijf

De dresscode bij een bedrijf lees je af aan de medewerkers die je daar kent, bekijk de website of stel de vraag gewoon als je een afspraak maakt. Je toont daarmee aan dat je je goed voorbereidt en geïnteresseerd bent in het bedrijf. Als je op sollicitatiegesprek komt is underdressed zijn niet goed, in de regel kleed je je iets netter dan de gemiddelde medewerker op de werkvloer. Belangrijk is dat de kleding die je kiest goed bij je past en er voor zorgt dat je je er comfortabel in voelt. Loop je nooit op naaldhakken?, kies dan voor een lagere hak, waar je comfortabel op kunt lopen.

Met juiste kleding die goed zit voel je je zelfverzekerder en dat straal je ook uit! Wil je weten welke kleur kleding je draagt tijdens een sollicitatiegesprek, kijk dan hier. De hieronder vermelde sollicitatietips voor kleding gelden voor zowel vrouwen als mannen.

Tips voor gebruik van kleding en accessoires tijdens een sollicitatiegesprek

Denk in ieder geval aan het volgende:

  • Kies de juiste maat: net te krappe of te ruim zittende kleding laat zien dat je niet bent voorbereid. kies kleding die je goed zit. Dit soort kleding is dan ook comfortabel, waardoor je je ook prettiger voelt en daardoor zelfverzekerder.
  • Geen kapotte of versleten kleding: hoe de modetrends ook zijn, kapotte of versleten kleding is  ‘not done’.
  • Kleed je niet te bloot: bloot leidt af, zoals een diep decolleté, blote buik of blote benen
  • Beperk je in accessoires en make-up:  Ook hierin geldt, overdaad schaadt. Zorg bij voorkeur voor een goedgekozen accessoire in plaats van meerdere accessoires die afleiden. Ook voor make-up geldt dat gewoon verzorgd prima is.
  • Piercings en tatoeages: voorkom net als bij accessoires dat ze afleiden en bedek ze bij voorkeur of gebruik ze subtiel.
  • Baard of snor: gezichtsbeharing is geen probleem, mits dit goed verzorgd is. Oorharen, neusharen of uitgroei is een teken van een onverzorgd uiterlijk en daarmee een slechte voorbereiding.
  • Geen hoofddeksel: laat je petjes en mutsen thuis, tenzij je ze draagt vanwege een religieuze reden.
  • Geen gekke afbeeldingen: hoe leuk het ook kan zijn, maar afbeeldingen op je blouse, shirt, stropdas, sokken of kousen leiden af en draag je niet tijdens een sollicitatiegesprek.
  • Nette schoenen: ga voor nette gepoetste schoenen en voorkom dat schoenen afbreuk doen aan je outfit.

 

 

Wil je weten welke kledingstijl en welke kleuren bij je passen?, kom dan voor een kleuradvies kleding of stijladvies naar Ontdek je kleur en stijl.

Bel of mail voor meer informatie.

Jennet Broersma

T 033 4802789