Zomertype kleuren

Het zomertype

Het zomertype komt veel voor in Nederland. Vanuit de kleuren van de vier seizoenen zijn de zomertype kleuren te typeren door koel, gedempt en licht, veelal met een blauwe ondertoon. De zomertype kleuren zijn in harmonie met blauw. Het zomertype heeft licht tot donkerblond, askleurig haar met bruine, groene, grijze of blauwe ogen. Daar horen de zachte koele kleuren bij. Licht is het kenmerk dat vooral terug te vinden is in de zomer en de lente.

Als zomertype heeft je huid een licht roze tint, en is je haarkleur blond tot donkerbruin, in alle gevallen met een assige ondertoon. De kleuren in het zomerpalet zijn vergrijsde tinten. Blauwtinten passen uitermate goed bij het zomertype, van jeansblauw tot grijsblauw en donkerblauw. Ook roodtinten met een blauwe ondertoon, zoals Plum, wijnrood of kersenrood zijn geschikt. Hetzelfde geldt voor groen, als er maar een zweem van blauw in zit. Pasteltinten zoals sering en roze zijn ideaal als zomertje kleuren.

Vermijd geel, oranje en abrikoos. Alleen zacht citroengeel is geschikt voor je. Ook bij wit en zwart kun je je beter terughoudend opstellen. Het is beter om een gebroken wit (zonder geel) of een donker grijs zoals een mooie grijsbruin te kiezen. Om het kiezen gemakkelijker te maken moet je je steeds weer afvragen: is de kleur koel? Ziet de kleur er poederig of gedempt uit? Zo ja, dan harmonieert de kleur optimaal met je huidskleur als zomertype.

In onderstaande figuur zie je voorbeelden van zomertypes zoals Clint Eastwood, Grace Kelly, Kevin Costner en Jennifer Aniston.

zomertype voorbeelden

Zie voor meer voorbeelden van zomertypes mijn Pinterest pagina.

zomertype voorbeelden

Wil je weten welk kleurtype jij bent, kom dan voor een kleuradvies kleding, dan ontdekken we samen je persoonlijke kleurenpalet. Hierbij bekijken we op basis van je uiterlijke kenmerken van huid, haar en ogen welke kleuren je persoonlijkheid onderstrepen.

wil je meer informatie, bel of mail gerust.

Jennet Broersma

T 033 4802789